Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΚΚΕ: Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους

Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων στην προ κρίσης κατάσταση και η κάλυψη των απωλειών αποτελούν για το ΚΚΕ επείγον μέτρο για την ανακούφιση της εργατικής οικογένειας.
Γι’ αυτό, μαζί με τις θέσεις και τις προτάσεις νόμου για την προστασία των ανέργων και την ανακούφιση του λαού από φόρους και χρέη, κατέθεσε στη Βουλή και νόμο στον οποίο προτείνει:
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους (και για τους εργαζόμενους από 18 έως 25 ετών) και κατώτατο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ.
  • Κατάργηση της δυνατότητας για υπογραφή, με τις Ενώσεις Προσώπων, συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις Κλαδικές Συμβάσεις.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, όπως και του θεσμού του δανεισμού των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο, η επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων.
  • Επαναφορά των οικογενειακών, των κλαδικών και άλλων επιδομάτων που καταργήθηκαν.
Καµιά αναµονή, τέλος οι αυταπάτες και η µοιρολατρία!
Η σφαγή των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων μας δεν είναι προσωρινή. Αυτός είναι ο μόνιμος στόχος του μεγάλου κεφαλαίου για να προστατεύσει τα κέρδη του στη φάση της κρίσης και για να έχει υψηλή κερδοφορία και στη φάση της ανάπτυξης.
Αυτό αποδεικνύουν: Οι αποφάσεις της ΕΕ, η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση, με ψέματα και εκβιασμούς, συνεχίζει την επίθεση στο εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ και κοροϊδεύει το λαό.