Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

​Ανακοίνωση για τα έκτροπα στη συνεδρίαση του ΔΣ της 22.12.2015

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας καταδικάζει τα έκτροπα στη χθεσινή (22 Δεκέμβρη) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή το θέμα για «την απόρριψη από την Γενική Διεύθυνση Δασών της χρηματοδότησης του δήμου για την ανάπλαση και συντήρηση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Ιδιαίτερα καταδικάζουμε την στάση της παράταξης «Νέο» του κ. Αράπογλου, ο οποίος δυναμίτισε τη συνεδρίαση με την πρόταση του να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ, θέμα για το οποίο έχουν  γίνει  αλλεπάλληλες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, όλες οι παρατάξεις έχουν τοποθετηθεί και είναι γνωστές οι θέσεις τους στο φιλαδελφιώτικο λαό.

Η διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω των επεισοδίων εμπόδισε τη συζήτηση για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τη συντήρηση και προστασία του άλσους, θέμα που συνδέεται με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής. Με αυτές τις πρακτικές και τους τραμπουκισμούς αποπροσανατολίζουν από την ουσία του ζητήματος που είναι η παραχώρηση ελεύθερων χώρων, δημοσίων εκτάσεων, δασών στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως προβλέπει το  νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική. Με τη στάση τους αυτή εξυπηρετούν την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Την ίδια στιγμή δεν γίνεται καμία συζήτηση, δεν υπάρχει κανένα αναλυτικό σχέδιο για την πυροπροστασία, για αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης, συνολικά έργα για την κάλυψη λαϊκών αναγκών γιατί αυτά δεν έχουν κέρδος για το κεφάλαιο.

Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προωθείται με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, οι ντιρεκτίβες της ΕΕ, είναι αυτές που θέτουν σε κίνδυνο το Άλσος.

23 Δεκέμβρη 2014
Λαϊκή Συσπείρωση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας​