Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Τοποθέτηση στο έκτακτο ΔΣ της 30/12/2014

Έχει σημασία να γνωρίζουμε όλοι όσοι είμαστε εδώ ότι η πολύ αρνητική εξέλιξη σχετικά με το δασικό χαρακτήρα που έχει το Άλσος και που καταργείται, οφείλεται σ’ αυτό που εμείς φωνάζουμε χρόνια

ΔΗΛΑΔΗ στο χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που αλλάζει τη χρήση γης, εμπορευματοποιεί τα πάντα,  παραχωρεί  ελεύθερους  χώρους, δημόσιες εκτάσεις, δάση, στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως προβλέπει το  νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική.    

Γιατί  έχει σαν αποκλειστικό κριτήριο και γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου,   δηλαδή όλων αυτών  που θα εκμεταλλευτούν την περιοχή μας και το Άλσος βάσει του νέου ρυθμιστικού που ψηφίστηκε και φαίνεται καθαρά ότι και αυτά τα μέτρα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Το έχουμε ξανά αναφέρει ότι πουθενά δεν γίνεται συζήτηση δεν υπάρχει αναλυτικό σχέδιο, πυροπροστασίας, σχέδιο για αντιπλημμυρικά έργα, για αντισεισμική θωράκιση δηλαδή έργα που είναι για τη καλυτέρευση και την προστασία    του λαού που όμως δεν δίνουν  κέρδη σε κάποιους.

Συνεπώς εμάς, η θέση μας, προσδιορίζεται από αυτή την εκτίμηση και επιβεβαιώνουν την πολιτικής μας.

Πρέπει να επισημάνουμε τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών για την κατάντια που έχει το Άλσος την εικόνα πλήρους  εγκατάληψης.

Επιπλέον θέλουμε να σημειώσουμε ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν αντιστοιχεί στο μέγεθος του προβλήματος που διαπιστώνει, η όλη σας  αγωνιστικότητα αρχίζει και τελειώνει στην επανακατάθεση της μελέτης.

 Σε ότι αφορά την θέση σας στην επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης  Δασών που απαντάτε  βρίθει αντιφάσεις στην εισήγηση σας ,……………. λέτε ότι η απόρριψη του αιτήματος του δήμου βάσει του ν. 4277/2014 αποτέλεσε το νόμιμο έρεισμα για την  έκδοση της και παρακάτω λέτε ότι η προβαλλόμενη αιτιολογίαπαρανόμως καταργεί την υφιστάμενη παραχώρηση του Άλσους…….πιστεύουμε ότι αυτή η αντίφαση εάν τελικά προσφύγετε  για ακύρωση της απόφασης την αποδυναμώνει την θέση όλων όσων υπερασπίζονται δασικό χαρακτήρα του Άλσους.

Εφόσον όπως λέτε στην παράγραφο αυτή …………..ότι παρανόμως καταργεί την υφιστάμενη παραχώρηση…………αυτό έχει βάσει  δεν θα είμαστε αρνητικοί αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι θα είναι τραγικό λάθος να παραγνωρίσουμε κάτω από πιο καθεστώς ζούμε σήμερα ποιος είναι ο ρόλος των Δικαστηρίων που λειτουργούνε με γνώμονα τον σημερινό συσχετισμό δύναμης, των γνωστών συμφερόντων. Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για ένα κατ’ εξοχή πολιτικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την εκχώρηση δημόσιας λαικής περιουσίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, υποταγή των λαικών αναγκών στα συμφέροντα αυτών των επιχειρηματικών ομίλων άρα αντικείμενο πάλης του λαικού κινήματος.

Που σημαίνει για εμάς ότι χωρίς λαϊκό κίνημα, μαζικά οργανωμένο στα συνδικάτα του στους φορείς του  από τα κάτω που θα υπερασπίζεται το δάσος και θα ασκεί πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, που θα χτυπά την πραγματική αιτία που γεννά το πρόβλημα και θα έχει κατεύθυνση τους πραγματικούς ενόχους που είναι το κεφάλαιο, ουσιαστικά δεν θα μπορέσουμε  να πετύχουμε το στόχο μας.