Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής
Στα πεπραγμένα της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφέρεια) τονίζοντας ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση, αφού για αυτήν «είναι "λίγοι" οι 8 μήνες για να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά "αρκετοί" για να υπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και που ενώ προεκλογικά θα έδιωχνε την τρόικα και τα μνημόνιά της, μετεκλογικά έχει αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει ο αντιλαϊκός και "μνημονιακός Καλλικράτης"».
Συγκεκριμένα η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», αφού επισημαίνει ότι πρώτο μέτρο ήταν η παραχώρηση γραφείων στη Χρυσή Αυγή, αναφέρει:
«Ψήφισε έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατά 90% ήταν αυτός του κ. Σγουρού και μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά, συνεχίζει να τον υλοποιεί. Συμμετέχει ως συμπράττων φορέας σε όλα τα ευρωενωσιακά πρόγραμμα, που προωθούν την κατάργηση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, με την εποπτεία των αμαρτωλών ΜΚΟ, που φανεροί χρηματοδότες τους είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως το Ίδρυμα Λάτση, Μποδοσάκη, Νιάρχου, Ωνάση, Τράπεζες, οι ΑΧΕΠΑ και άλλα "ευαγή" ιδρύματα (...) Προχωράει στην ολοκλήρωση των έργων στο Γραμματικό έχοντας προβλέψει 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ ταυτόχρονα αναβάλει την κατάρτιση ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Έδωσε απλόχερα 200.000 ευρώ για να γίνει μια θεωρητική μελέτη για την παιδική φτώχεια χωρίς πρακτική αξία, χωρίς να δίνεται από αυτά ούτε ένα ευρώ, γι’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
Προωθεί την ανάπτυξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ), που όπου έχουν εφαρμοστεί (π.χ. δήμους) οδήγησαν ουσιαστικά σε πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών. Συνεχίζει το ξεπούλημα και την εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου εγκρίνοντας τις περιβαλλοντικές μελέτες για τα "Αστέρια Γλυφάδας".
Προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ενέργειας που έχει σαν αποτέλεσμα να την ακριβοπληρώνουν τα λαϊκά στρώματα μέσω ειδικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εγκρίνοντας τις περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής Αιολικών Σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Παραχωρεί το κλειστό ΚΤΕΟ Μάνδρας σε ΜΚΟ.
Πρόσφατα αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων, στην Τράπεζα της Ελλάδας για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους δανειστές. Προχώρησε πρώτη ανάμεσα στους πρώτους, πριν καν δημοσιευτεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (20 Απρίλη 2015), που υποχρεώνει όλους τους Οργανισμούς να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Υλοποιώντας τον αντιλαϊκό και "μνημονιακό Καλλικράτη" προχωρά στη δημιουργία Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα αξιοποιήσει τα αποθεματικά της Περιφέρειας (;) και θα προωθήσει την "επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη" (...)
Για αντιπλημμυρικά έργα, για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών δεν αποφάσισε τίποτα. Για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ούτε λόγος, δεν φέρνουν κέρδη, δεν είναι επιλέξιμα έργα!
Είναι όμως επιλέξιμα για την Περιφερειακή Αρχή, σύμφωνα με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η ιδιωτικοποίηση: α) της καθαριότητας σε υπηρεσίες όπως το Περιφερειακό Ταμείο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης β) του πρασίνου σε Πεδίο Άρεως και Αττικό Άλσος, του καθαρισμού των νησίδων κ.ά. (μάλιστα πριν το δώσει στους ιδιώτες θα κάνει κι έναν εθελοντικό καθαρισμό την Κυριακή 26 Απρίλη) γ) της ασφαλτόστρωσης, της φωτεινής σηματοδότησης κ.λπ., που όλα ανατίθενται σε εργολάβους!
Παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες της δυστυχίας των μεταναστών, μην έχοντας "ψελλίσει" ούτε μια κουβέντα για την εχθρική στάση και τις συνθήκες της ΕΕ που ξεριζώνει και κρατά ομήρους στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες.
Προχωράει σε αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων, "κλείνει τα μάτια" σε χρόνια αιτήματα μετακίνησης συναδέλφων, συνεχίζει να μη διεκδικεί λύση σε οξυμένα προβλήματα των υπαλλήλων όπως καθαριότητα των υπηρεσιών, αναβάθμιση κτιριακού και τεχνικού εξοπλισμού, υποστελέχωση των υπηρεσιών, μη πληρωμή υπερωριακής και νυχτερινής εργασίας, αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων».
Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» αναφέρεται και στη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, κατηγορώντας την ότι δείχνει στάση αναμονής και ανοχής καλλιεργώντας αυταπάτες.
«Όμως αυτό που είναι πιο ενδεικτικό της συμβιβαστικής λογικής, είναι ότι δεν οργανώνουν την πάλη του Συλλόγου για την ανάκτηση των απωλειών, που είχαμε τα τελευταία χρόνια» τονίζει, προσθέτοντας ότι «οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουν για την πραγματική ρήξη με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι τη ρήξη που μπορεί να προκύψει, ως ατύχημα (!) γιατί δεν ευοδώνεται η διαπραγμάτευση προς όφελός της».
Όλη η ανακοίνωση ΕΔΩ