Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ 1, ΣΥΡΙΖΑ 2 και δημοτική αρχή

Οι προεκλογικές -στο παρά 5- μετακινήσεις στελεχών της διοίκησης του Δήμου από τον ΣΥΡΙΖΑ 1 του κ. Τσίπρα, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του κ. Λαφαζάνη, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/9, αλλά και η συνέχιση της συγκατοίκησης στη δημοτική αρχή σε θέσεις ευθύνης  -όπως ακριβώς έγινε και με τους υπουργικούς θώκους της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- επιβεβαιώνουν την απουσία στρατηγικών διαφορών μεταξύ  των δύο εκδοχών του ΣΥΡΙΖΑ, την συμφωνία τους στον ευρωμονόδρομο, την προθυμία τους να διαχειριστούν το σύστημα, να συνεχίζουν να εφαρμόζουν από τους Δήμους την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.

Αυτό άλλωστε ομολογείται από τον ίδιο τον δήμαρχο στην ανακοίνωση της παραίτησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου αναφέρει ότι... αναγνωρίζει "την 6μηνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας". Δηλαδή ακόμη και σήμερα επικροτεί την πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σύμφωνα με όλους τους εφαρμοστικούς νόμους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της επέκτασης του μνημονίου με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, της λεηλασίας των ταμειακά διαθεσίμων δήμων και δημόσιων οργανισμών κα.

Η υβριστική επίθεση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου κ. Βασιλόπουλου προς την επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτική σύμβουλο Δανάη Γκούμα στο  δημοτικό συμβούλιο της 9/9 επιβεβαιώνει το ρόλο του ως προασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής – την οποία, κατά τα άλλα, στα λόγια όψιμα ξορκίζει. 



Ο Τρολετάριος