Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Ομάδα Γυναικών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καλεί στην Παράσταση της ΟΓΕ στις 28/2 ενάντια στην ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 6 μ.μ

        

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν στη  διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και  Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Πέμπτη 28 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., για να καταδικάσουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο  Αιγαίο. 

Για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε  Συρία, Ιράκ και Λιβύη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την αποκαλούμενη «πολυδιάστατη εξωτερική» πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει  ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο  κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.   

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ΕλληνοΤουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες.

Η επίκλησή τους στο «προσφυγικό πρόβλημα» γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη. 

Στα 40 χρόνια της δράσης της, η ΟΓΕ απέδειξε ότι βρίσκεται διαρκώς σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Οι πόλεμοι που μαίνονται στη γειτονιά μας, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι και στο μέλλον θα χτυπούν την πόρτα μας μόνο με τις καραβανιές των προσφύγων.

Κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της χρειάζεται να εκφράσει με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη της στους χιλιάδες πρόσφυγες, που ανάμεσά τους βρίσκονται χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά και δεκάδες χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά. Απομονώνουμε το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Αθήνα, 19/2/2016

Το Γραφείο Τύπου  της ΟΓΕ

: