Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΣ της 25/5 - αναφορικά με το ψήφισμα για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου


Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης  Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για  ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
[25/5/16]
Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι το ψήφισμα στην ουσία σερβίρει ξανά το παραμύθι ότι μπορεί να υπάρξει καλός καπιταλισμός. Κρύβει την ουσία της ασκούμενης πολιτικής και αναπαράγει τις γνωστές πλάνες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόβλημα είναι τα μνημόνια, βαφτίζοντας την αστική πολιτική, τη πολιτική των μονοπωλίων σε νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Ενδεικτικά θυμίζουμε:
1.-δηλαδή προ μνημονίων οι έλληνες είχαν την κυριαρχία τους είχαν την δυνατότητα να ασκούν όποια πολιτική επιτάσσει δηλαδή το Μάαστριχ, η Λευκή βίβλος, η ΟΝΕ και όλες οι συμφωνίες προ μνημονίων, το Ευρωσύνταγμα, οι οποίες τι έλεγαν; γιατί τις αποφάσιζε η Ε.Ε.; για τα μάτια του κόσμου; δεν ήταν δέσμευση σε κάθε κυβέρνηση να υλοποιεί αυτές τις αποφάσεις;
2.-οι περικοπές των δαπανών για την τοπική διοίκηση έχουν ξεκινήσει πριν την εφαρμογή των μνημονίων
3.-δεν νομίζουμε ότι το αστικό κοινοβούλιο πριν τα μνημόνια δεν θεσμοθετούσε νόμους που ήταν κατά των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων να θυμηθούμε την παράδοση του αεροδρομίου στη γερμανική εταιρεία το λιμάνι του Πειραιά στους κινέζους, τα διόδια  κλπ. που μπορούμε να θυμηθούμε. άρα δεν είναι θέμα μόνο μνημονίων
4.- η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σ' όλες τις χώρες της Ευρώπης δηλαδή μέτρα λιτότητας και περικοπής γιατί όλοι   υπηρετούν  τον ίδιο στόχο, της καπιταλιστικής ανάκαμψης των κερδών των λίγων.
για την λαϊκή συσπείρωση είναι καθαρό ότι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα και τα μέτρα που παίρνονται με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια, μέσα ή έξω από το ευρώ, θα εφαρμοζόντουσαν γιατί το σύστημα τους το καπιταλιστικό βρίσκεται σε κρίση και θα κάνουν οτιδήποτε για να μπορούν να διαφυλάξουν τα κέρδη τους ακόμα και πολέμους.