Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΣ 25/5 - Η ¨ΛΑΣ για το προσφυγικό

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης  Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
ΓΙΑ  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
[25/5/16]
Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι το κείμενο που κατατέθηκε στην ουσία βγάζει τη κυβέρνηση που καταγγέλλει, κρύβει τη πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Σύρια και τη Μέση Ανατολή, το βρώμικο ρόλο που παίζουν διάφορες ΜΚΟ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει ούτε ως αναφορά, τη στιγμή που έχει "γκριζάρει" όλο το αιγαίο και εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσόγειου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, όσο παραμένουν σε ισχύ οι συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το πρόβλημα θα διογκώνεται. 
Παράλληλα  με τον αγώνα ενάντια τους διεκδικούμε άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες:
Απευθείας μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν νε ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με θριαμβολογίες από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τους κίνδυνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και για μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι επικίνδυνη, απαράδεκτει και σηματοδοτέι τη μεγαλύτερη εμπλοκη της χώρας σ’ ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Διεκδικούμε: Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σίτισης, διερμηνείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σχολείο για τα παιδιά με ευθύνη του κράτους.