Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ



Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά», το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι ΟΤΑ με τη δυναμική κινητοποίηση τους στην Αθήνα και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, των Επιτροπών Αγώνα συμβασιούχων ΑμαρουσίουΩρωπού και Δήμων Πειραιά καθώς και της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλ. Κλαυθμώνος στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε πρόταση νόμου για μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου τώρα. Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν μόνο με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Βαρδαλή ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του Κόμματος. Παράλληλα την κατέθεσαν και στο πρωτόκολλο για να δοθεί σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πρόταση νόμου υπογράφεται από 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων(Διαβάστε την πρόταση νόμου ΕΔΩ)
«Θέλουμε  δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις» κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν  οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού με την έκδοση της απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου μίλησε η Παναγιώτα Χάλαρη από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δ. Κερατσινίου. «Απαιτούμε τώρα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εμείς άνεργοι δεν ξαναγινόμαστε. Ας το πάρουν χαμπάρι», τόνισε στην ομιλία προσθέτοντας ότι «λένε ότι η απόφαση αυτή προβλέπει και επιστροφή των μισθών. Ότι παράνομα τους έχουμε εισπράξει. Τους απαντάμε ότι οι μισθοί μας δεν ήταν αποτέλεσμα παράνομης δραστηριότητας, αλλά βγαλμένοι με ιδρώτα. Δουλέψαμε για αυτούς κάτω από αντίξοες συνθήκες, με βροχή με χιόνι με ήλιο και κρύο. Κυρίως δουλέψαμε κάτω από συνθήκες τρομοκρατίας, εξαντλητικών ωραρίων, εντατικοποίησης».
Επεσήμανε τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, αλλά και της ΠΟΕ - ΟΤΑ που υπονομεύει τις κινητοποιήσεις και αποκλείει από την δύναμη της σωματεία που δίνουν πλήρη δικαιώματα σε συμβασιούχους, διασπώντας την πράξη τους εργαζόμενους. (Διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ)