Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Καταγγέλια Στοχοποίησης Συνδικαλιστή της ΔΑΣ ΟΤΑ από τη διοίκηση του Δήμου

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΦΧ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣ-ΟΤΑ

Την Παρασκευή 16/6/2017 η υπηρεσία καθαριότητας, ενημέρωσε τον εκλεγμένο συνδικαλιστή μας στο ΔΣ του Σωματείου Γιώργο Αντωνόπουλο ότι την Δευτέρα 19/6/2017 θα πρέπει να τον δει ο γιατρός εργασίας. 

Ο συνάδελφος Αντωνόπουλος δεν έχει κάνει ο ίδιος αίτημα προς την υπηρεσία να επισκεφθεί τον γιατρό, και όπως του διευκρινίστηκε, ο λόγος είναι να τον δει ο γιατρός εργασίας γιατί ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ως εργάτης!!!!!!!!!

Επειδή πουθενά στον κώδικα των υπαλλήλων δεν προβλέπεται υποχρέωση προσέλευσης του εργαζόμενου σε διαδικασίες εξέτασης της απόδοσης του, δηλώνουμε ότι ο συνάδελφος δεν θα παρευρεθεί σε τέτοιο ραντεβού. 

Καλούμε την διοίκηση του Δήμου να σταματήσει τώρα τις πρωτοτυπίες τέτοιου είδους και να φροντίσει πρώτα πρώτα ο γιατρός εργασίας να σκήσει τα βασικά καθήκοντα για τα οποία έχει προσληφθεί (επισυνάπτουμε τον πίνακα καθηκόντων του γιατρού εργασίας για να δουν οι συνάδελφοι ότι δεν έχουν γίνει αυτά που θα έπρεπε)

Καλούμε το Σωματείο να πάρει καθαρή θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Καθήκοντα Ιατρού Εργασίας

1. Ιατρική εξέταση εργαζομένων κατά την πρόσληψη και έκδοση γνωμάτευσης 
καταλληλότητας.

2. Περιοδικός ιατρικός έλεγχος εργαζομένων, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και δημιουργία ατομικού φακέλου υγείας εργαζομένου.

3. Ιατρική εξέταση εργαζομένου κατά την επάνοδό του στην εργασία μετά από σοβαρή νόσο ή ατύχημα.

4. Στατιστική επεξεργασία των ευρημάτων της ιατρικής και εργαστηριακής εξέτασης των εργαζομένων και έκδοση σχετικού πίνακα σε ετήσια βάση.

5. Συγκεντρωτικός πίνακας των κύριων αιτιάσεων των εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια των χώρων εργασίας, κατ’ έτος.

6. Οργάνωση παροχής υπηρεσιών Α΄ Βοηθειών.

7. Εφαρμογή προγράμματος προληπτικών εμβολιασμών.

8. Δημιουργία τράπεζας αίματος.

9. Εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και Α΄ Βοηθειών.

10. Ενημέρωση των Διευθυντών, Προϊσταμένων, Υπεύθυνων τμημάτων επί των νομικών απαιτήσεων στον τομέα της Υγιεινής και της Ασφάλειας.

11. Τήρηση των θεωρημένων βιβλίων που επιβάλλει ο νόμος (βιβλίο υποδείξεων και βιβλίο ατυχημάτων) σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας.

12. Εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφάλειας.

13. Πραγματοποίηση μελέτης εκτίμησης υφισταμένων κινδύνων κατά την εργασία, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας.

14. Τακτικές επιθεωρήσεις των χώρων και θέσεων εργασίας, είτε από τον Ιατρό Εργασίας, είτε σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, καθώς και υποβολή υποδείξεων, συμβουλών και προτάσεων για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

15. Επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων και πρόληψης ατυχημάτων.

16. Στενή συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας και από κοινού επεξεργασία συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης της Υγιεινής και της Ασφάλειας.

17. Συμμετοχή στις κοινές τριμηνιαίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων και του Εργοδότη.

18. Παροχή ιατρικών συμβουλών προς τους εργαζομένους.